Acupunctuur Winschoten – Padjanie

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een geneeswijze die al duizenden jaren oud is en een onderdeel vormt van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Acupunctuur is een goede behandelingsmethode voor vele acute, maar ook chronische aandoeningen. Bij acupunctuur draait alles om balans, Yin en Yang, Qi (energie) en nog veel meer.

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. Naast acupunctuur kunnen er ook Chinese kruiden ingezet worden om de behandeling te optimaliseren.

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie en kent bijna geen bijwerkingen. Omdat een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur is onder andere in te zetten bij:

– Hoofdpijn, migraine, rugpijn, schouder/nekpijn, tenniselleboog, algemene pijnklachten
– Hooikoorts, allergie, eczeem
– Menstruatieklachten, overgang, onvruchtsbaarheidsproblemen
– Obesitas, psychische klachten
– Slapeloosheid, depressies en nog veel meer

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Staat uw klacht er niet bij, neem gerust contact met mij op en dan kunnen we samen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nva.nl

Nascholingen:

De nascholing gyneacologie is gevolgd.

Het valt mij op dat veel vrouwen maandelijks klachten hebben van gevoelige borsten, pijnlijke menstruatie, overmatig vloeien, humeurig zijn en ga maar door. Veel vrouwen accepteren het van het hoort erbij, maar met acupunctuur zouden deze geaccepteerde klachten echt anders kunnen worden. Ook als er problemen zijn om zwanger te worden kan acupunctuur daar een ondersteunende rol inspelen.

Mijn scriptie in het kader van de opleiding heb ik geschreven over Acupunctuur bij Obesitas, waar een goed beeld wordt neergezet in wat voor een disbalans iemand kan zijn met overgewicht en hoe de acupunctuur daar een ondersteunende rol in speelt.

Jaarlijks volg ik bijscholingen, zowel acupunctuur als medisch.

Acupunctuur kent weinig bijwerkingen, soms ontstaat op een prikpunt een blauwe plek. Ook kan er lichte vermoeidheid ontstaan na de behandeling. De naalden worden éénmalig gebruikt, conform de richtlijnen van de beroepsvereniging NVA.

Aanvullende methodes

Naast acupunctuur wordt er soms ter aanvulling op de behandeling gebruik gemaakt van  ooracupunctuur, Moxa en Cupping en/of kruiden.

De werking van Chinese kruiden is nogal krachtig en daarom ook prima in te zetten bij vele symptomen.